Press "Enter" to skip to content

Zilveren Maple Leaf: Koop vertrouwen en de beste kwaliteit 

Beleggen in zilveren Maple LeafBelegt u in zilveren en gouden bullion beleggingsmunten, dan bent u zeker en vast bekend met de gouden Maple Leaf en/of zilveren Maple Leaf munten. Voor zowel de particuliere als professionele belegger is de portefeuille niet compleet zonder deze kwalitatief hoogwaardige bullions, die een wereldwijde verhandelbaarheid hebben. De Maple Leaf bullions zijn zowel in zilver en goud beschikbaar. Daarnaast zijn beide versies gemaakt in de hoogste edelmetaal fijnheid welke beschikbaar is wereldwijd. En een extra reden waarvoor alle beleggers vaak kiezen voor de Maple Leaf is dat deze bullionmunt, gemaakt door de Royal Canadian Mint, qua muntbeveiliging en bescherming de hoogste kwaliteit heeft.

Nu zal de standaard particulier meer in zilveren Maple Leafs beleggen, dus vandaar dat wij in dit artikel dieper ingaan op de zilveren Maple Leaf. Maar voor zowel de particuliere als professionele belegger is één ding belangrijk, en dat is rendement.

Het spreekt voor zich dat een professionele belegger op een compleet andere manier naar zilver beleggingen kijkt in vergelijking met de gemiddelde, particuliere belegger. Voor een particuliere belegger is het dan ook wellicht niet zo relevant dat er gebruik wordt gemaakt van computer berekeningen die bijvoorbeeld de koers en marge naar voren brengen. Voor een particuliere belegger geldt dan ook eigenlijk vooral dat hij zijn of haar investering in zilver moet zien over de lange(re) termijn. Voor een professionele belegger is dat anders. Hij moet namelijk reeds op de korte termijn winst zien te maken met zijn investering. Voor potentiële kopers van zilveren Maple Leaf munten is het wel altijd van belang om er rekening mee te houden dat de goedkoopste aanbieder lang niet altijd ook de beste hoeft te zijn, in tegendeel.

Inmiddels is het duidelijk geworden dat de prijs die u voor een Maple Leaf munt moet betalen is samengesteld uit verschillende soorten kosten. Het gaat hierbij concreet om: 

  • De actuele zilverkoers; 
  • De productiekosten van de munt; 
  • De winstmarge van het munthuis; 
  • De winstmarge van de handelaar; 
  • Eventuele (gedeelte) BTW; 

Als potentiële koper van een zilveren Maple Leaf munt kunt u eigenlijk uitsluitend voordeel halen op de winstmarge van de handelaar. Kiest een bepaalde handelaar er op een zeker ogenblik voor om zijn of haar winstmarge te verlagen? Dan kunt u daar als investeerder uiteraard van profiteren. De vraag is echter of de handelaar in kwestie wel betrouwbaar is. Zelfs wanneer u er slechts voor kiest om één munt aan te kopen spreekt het voor zich dat u deze wel gewoon wilt ontvangen. Bent u dus met andere woorden van plan om ook over te gaan tot het aankopen van één of meerdere zilveren Maple Leaf munten? Dan is het altijd van belang om deze aan te kopen bij een echt betrouwbare handelaar. Kopen van kwaliteit met de zilveren Maple Leaf

Wanneer u er voor kiest om een beroep te doen op de diensten van een ervaren munten handelaar krijgt u daar heel wat expertise voor in de plaats. Een ervaren handelaar heeft namelijk door de jaren heen ongetwijfeld heel wat zilveren (Maple Leaf) munten in zijn handen gekregen. Bijgevolg weet hij exact wat hij koopt en verkoopt. Dat is belangrijk, want de munten dienen in de toekomst namelijk uiteraard nog verkocht te kunnen worden. Om niet voor vervelende verrassingen te komen te staan is het altijd een aanrader om uw zilveren bullion munten in eerste instantie reeds aan te kopen bij een echt betrouwbare handelaar.

Ook bij het aankopen van Maple Leaf munten geld dus dat ‘goedkoop, duurkoop kan zijn’, en kennis en oriëntatie bij uw aankoop zich altijd uitbetalen!