Press "Enter" to skip to content

Zilveren Munten

Investeren in zilveren bullion munten is de voorbije jaren stelselmatig populairder geworden. Er kan zelfs worden vastgesteld dat meer mensen er op jonge leeftijd reeds toe aangetrokken worden. Aan het verzamelen van of investeren in zilveren munten zijn dan ook enkele zeer interessante voordelen verbonden. Niet alleen is het namelijk zo dat deze munten betaalbaar zijn, daarnaast zien ze er goed uit en kunnen ze je op twee verschillende manieren een financieel voordeel opleveren, namelijk:

  • Een stijgende zilverprijs
  • Een stijgende verzamelwaarde voor bepaalde, gelimiteerde exemplaren

Het feit dat er vandaag de dag zilveren bullion munten worden uitgebracht in de meest uiteenlopende stijlen en thema’s zorgt er voor dat er een heuse verzamelmarkt voor is ontstaan. Neem nu bijvoorbeeld de Lunar series van de Australische Perth Mint. Dit is misschien wel één van de meest typerende reeksen wanneer het aankomt op verzamelwaarde. Door er voor te kiezen om bij de lancering van de nieuwe set munten (elk jaar speelt een ander dier de hoofdrol) te investeren zal je merken dat je hier op termijn doorgaans altijd een mooie meerwaarde mee weet te realiseren.

Een toegankelijke en leuke investering

Het investeren in zilveren munten of het verzamelen er van is tegenwoordig niet in het minst zo populair omdat het een toegankelijke investering vormt. Op moment van schrijven betaal je voor een standaard, zilveren 1 OZ munt zomaar even minder dan 20 euro. Kies je er voor om speciale munten met een gelimiteerde oplage aan te kopen, dan ligt deze prijs misschien net iets hoger, maar dan beschik je wel over het voordeel van de verzamelwaarde die er aan verbonden is. Dat hebben de standaard Maple Leafs, Wiener Philharmoniker en Silver Eagle uiteraard niet. Voor de Mexicaanse Libertad geldt dit in zekere zin wel. Ondanks het feit dat deze zilveren munten bij hun lancering op de markt tegen een zeer scherpe prijs worden geïntroduceerd blijkt nadien vaak dat ze verhandeld worden tegen een aantrekkelijke meerwaarde. Dit geldt onder meer voor de jaartallen 1998 & 1999 welke worden bestempeld als zogenaamde key-dates.

Investeren, beleggen of het gewoon van verzamelen van zilveren munten kent een zeer lange geschiedenis. Sterker nog, het verzamelen van zilveren munten is één van de oudste hobby’s die er bestaan. Dit heeft niet alleen te maken met het financiële potentieel dat er achter schuil gaat, maar ook met het feit dat het gewoon erg leuk is om te doen. Wanneer je een bepaalde set volledig hebt geeft dit je ongetwijfeld een grote voldoening. Bovendien zijn er tegenwoordig op de markt enkele zeer mooie verzamelboxen terug te vinden waardoor je nog meer dan vroeger kan genieten van jouw collectie zilveren munten. Ben je op zoek naar meer informatie over zilveren munten en wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!


Zilveren munten 2017:


Zilveren munten 2018: