Press "Enter" to skip to content

Tweede munt in ‘Chiwoo Cheonwang’ reeks

In 2016 lanceerde de Korea Minting and Security Printing Corporation de eerste van een reeks sterk gelimiteerde zilveren medailles. De eerste medaille had een oplage van 30.000 exemplaren, maar amper de helft werd buiten Zuid-Korea verkocht. Inmiddels is de prijs van deze munt behoorlijk opgelopen en wordt ze in Ebay veilingen niet zelden los verkocht (niet graded) voor een prijs van tussen de 70 en 100 euro.

Inmiddels zijn we een jaar verder en heeft KOMSCO de tweede medaille in de reeks voorgesteld. De populariteit van de eerste medaille heeft er voor gezorgd dat de oplage voor dit exemplaar is gestegen naar 50.000 exemplaren met wederom de helft exclusief voor Zuid-Korea zelf. Dat de interesse voor deze medaille eveneens aanzienlijk is bleek meteen uit het feit dat de helft van de volledige oplage in pre-order rechtstreeks bij KOMSCO was uitverkocht.

     

De nieuwe medaille toont aan de ene zijde het schild van Cheonwang en aan de andere kant een volledig beeld van Chiwoo Cheonwang, gemaskerd en op een oorlogspaard. Bijzonder aan deze munten is ook het gebruik van “klei” in de naam. Omdat de 1 OZ Chiwoo Cheonwang 2017 niet over een nominale waarde beschikt kunnen we ze dan wel niet bestempelen als een munt, daar tegenover staat dat het gebruik van klei gelijk zou staan aan het bezit van een stukje land. In theorie betekent dit dat je door het aankopen van deze Chiwoo Cheonwang 2017 medaille ook een kleine stukje land bezit in Zuid-Korea.

Voor degene die er reeds voor hebben gekozen om de eerste munt in de Chiwoo Cheonwang reeks in huis te halen is dit uiteraard een must have. Voor nieuwe verzamelaars is het nog niet te laat. Volg de aflopende veilingen op met name Ebay goed en probeer de eerste in de reeks (eventueel in combinatie met deze tweede versie) te bemachtigen. Het belooft immers ongetwijfeld een zeer bijzondere set te worden.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *