Press "Enter" to skip to content

The Royal Mint lanceert nieuwe 2018 Great Britain 10 OZ Silver Valiant munt

Jarenlang hield ‘The Royal Mint’ het bij een vrij bescheiden aanbod op vlak van bullion munten. Daar is inmiddels verandering in gekomen, deels door de komst van de toch wel fantastische ‘Queen’s Beasts’ serie. Nu pakt de Royal Mint uit met nog een compleet nieuwe coin die luistert naar de naam ‘2018 Silver Valiant’. De munt is (vooralsnog?) uitsluitend verkrijgbaar in een 10 OZ-uitvoering en beschikt net als de Queen’s Beasts uitgaves absoluut over een zekere aantrekkingskracht.

Op het eerste zicht lijkt het er naar uit te zien dat de Royal Mint het zich voor wat het design betreft vrij gemakkelijk heeft proberen maken. Dit is vooral te wijten aan het feit dat er terug werd gekozen voor een ‘St. George and the Dragon’ design. Toch, in plaats van vast te houden aan het inmiddels vaak beproefde, klassieke Pistrucci ontwerp werd er geopteerd voor een compleet nieuwe interpretatie door Etienne Milner. Het resultaat is een mooie munt die niet alleen binnen het Verenigd Koninkrijk, maar ook internationaal op heel wat interesse kan rekenen.

Volgens de Royal Mint is deze 2018 Silver Valiant ook meteen de eerste munt die over een zogenaamd ‘incuse design’ beschikt. Daarnaast valt ook de frosting op welke is aangebracht op de achterkant om het design nog wat meer kracht bij te zetten. Alles bij elkaar gezien is dit een zeer aantrekkelijke munt die ongeveer vanaf nu verkrijgbaar is bij de betere bullion dealers. De 2018 Silver Valiant wordt steeds geleverd in een beschermende capsule en heeft een onbeperkte oplage.