Press "Enter" to skip to content

Terugblik op week van 24 – 28 juli 2017

Vrijdag is traditioneel de dag waarop we een blik gaan werpen op wat er de voorbije week allemaal kon worden vastgesteld op vlak van de zilver- en goudprijs. Uit de vaststellingen die we op dit vlak hebben gedaan valt af te leiden dat enkele beslissingen tijdelijk de zilver- en goudprijs een duwtje in de rug hebben gegeven.

Ondanks het feit dat de huidige prijzen van beide edelmetalen uiteraard nog steeds wat hoger liggen dan de dip van de periode rond 7 juli lijkt het er op dat een stabiele, sterke stijging niet in de kaarten staat. Daar waar de prijs van een Niue 2017 Athenian Owl gisteren bij de goedkoopste aanbieder in de Benelux een waarde van 16,44 euro bereikte is deze inmiddels (12h57) weer gedaald tot een prijs van 16,21 euro. De prijs van een Maple Leaf ligt op dit ogenblik iets meer dan 0,20 euro hoger. De goedkoopste prijs die we konden vinden bedraagt dan ook 16,46 euro voor de laatste 2017 versie.

Bovenstaande betekent dat zilver terug de gemaakte winst van de voorbije 24 uur moet inleveren. Dat geldt niet voor goud. De prijs per kilo van dit edelmetaal kent op dit ogenblik nog een stijging van 8,24 euro over de voorbije 24 uur. Dit zorgt er voor dat de beste prijs die we voor een Full Gold Sovereign 2017 konden vinden ongeveer 268 euro bedraagt.

Een korte terugblik op de voorgaande week dus omdat er buiten de tijdelijke piek van gisteren naar aanleiding van enkele beslissingen die in Amerika werden genomen eigenlijk niet zoveel spannends is gebeurd. Eén ding staat in ieder geval wel vast, het zijn nog steeds mooie tijden voor verzamelaars en stackers van edelmetalen en er lijkt absoluut nog niet zo snel verandering in te zullen komen. Tot volgende week!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *