Press "Enter" to skip to content

Scottsdale Mint lanceert nieuwe munten in ‘Egyptian Relics’ serie

De Scottsdale Mint heeft door de jaren heen enkele uitstekende munten reeksen gelanceerd. Eén van de meest populaire van deze reeksen is ongetwijfeld de ‘Egyptian Relics’ serie. De eerste munt uit de serie werd gelanceerd in het jaar 2016 en was een stevig uit de kluiten gewassen zilveren exemplaar van 5 ounce. De tweede uitgave was een mooie, zilveren twee ounce uitvoering welke werd opgevolgd door een prachtig exemplaar in goud. In een recenter verleden werd er vervolgens een nieuwe 2017 – 5 ounce zilveren munt gelanceerd en nu breidt de serie opnieuw verder uit.

                    

Het design, welke is gebaseerd op oude Egyptische hiërogliefen is er eentje om duimen en vingers van af te likken. Dat er voor de nieuwe munten wordt gekozen voor Ramses II als onderwerp komt eigenlijk niet geheel als een verrassing. We kunnen namelijk zonder twijfel stellen dat Ramses II één van de meest indrukwekkende en tot de verbeelding sprekende farao’s is van allemaal. Hij regeerde dan ook zomaar even langer dan Koningin Elizabeth II op dit eigenste moment doet. Mede omwille van deze reden heeft de Scottsdale Mint er voor gekozen om uit te pakken met niet één, maar wel twee nieuwe munten voor deze bijzondere farao. Het eerste design bevat het portret van Ramses II terwijl de andere zich kenmerkt door een doodshoofd.

De beide munten zijn een 2 ounce zilveren exemplaar welke beschikken over een individuele oplage van 25.000 exemplaren. De munten zijn uitgegeven voor de republiek Tsjaad en beschikken beiden over een antieke afwerking. Ondanks de relatief beperkte premium worden de beide munten telkens geleverd in een mooie box. Voor de liefhebber zijn dit absoluut twee munten die het ontdekken meer dan waard zijn!