Press "Enter" to skip to content

Scottsdale Mint lanceert nieuwe munt in haar ‘Biblical Series’

De Scottsdale Mint heeft de achttiende munt in haar zogenaamde ‘Biblical Series’ gelanceerd. Het betreft hier de zesde en meteen ook laatste uitgave voor het jaar 2017. Nu Kerstmis snel dichterbij komt is het niet zo’n verrassing dat het verhaal van De Drie Wijzen op de munt wordt afgebeeld. Voor het design van de munt werd trouw gebleven aan de stijl van de reeks. Dit betekent dat er terug een beroep is gedaan op het design van specialist Paul Gustave Dore.

De nieuwe Drie Wijzen munt is terug een 2 ounce zilveren munt die beschikt over een antieke afwerking. De munt wordt uiteraard uitgegeven voor het eiland Niue en komt samen met een certificaat van authenticiteit. De oplage van de munt is vastgesteld op 1.499 exemplaren. De ‘Biblical Series’ van de Scottsdale Mint bestaat reeds drie jaar wat er voor voor zorgt dat er zomaar even 17 exemplaren aan deze munt vooraf zijn gegaan. Wie nu nog wel instappen heeft dus heel wat in te halen, al moet het gezegd dat een groot deel van de munten uit de reeks nog steeds gewoon verkrijgbaar zijn. De Biblical Series munten van de Scottsdale Mint zijn een beetje een vreemde eend in de bijt, maar zullen ongetwijfeld heel wat verzamelaars weten aan te spreken.

Het is op dit ogenblik tot slot ook reeds bekend dat de serie met haar achttiende uitgave nog niet aan haar zwanenzang bezig is. Dit betekent dat we ook voor het jaar 2018 alvast terug zes extra munten mogen verwachten!