Press "Enter" to skip to content

Scottsdale Mint lanceert nieuwe ‘Luipaard’ munt

De Scottsdale Mint, bekend van onder meer de Congo Gorilla reeks pakt uit met een compleet nieuwe munt. Deze keer is het onderwerp een prachtig luipaard en wordt de munt uitgegeven voor het Afrikaanse land Ghana.

De nieuwe ‘Leopard’ coin beschikt over een zuiverheid van 0,999 zilver. Op de voorkant van de munt vinden we een agressief ogend luipaard terug welke klaar is om haar prooi te bespringen. Op de achterzijde is uiteraard het portret terug te vinden van Koningin Elizabeth II. Het valt meteen op dat er een patroon op de achterzijde is terug te vinden. Dit is bijzonder goed gedaan en geeft de munt een bijzondere uitstraling. De Leopard munt ziet er werkelijk fantastisch uit waardoor we kunnen verwachten dat ze het bij verzamelaars en stackers erg goed zal doen. De munt beschikt over een nominale waarde van 100 CEDIS en heeft een gelimiteerde oplage van 50.000 exemplaren.

Net zoals we gewend zijn van de Scottsdale Mint worden alle munten verzonden in een stevige capsule. Bovendien, vanaf het ogenblik dat er 5 munten worden aangekocht komen ze in een strip. Vier munten zijn met de voorkant naar voor geplaatst terwijl de laatste met de achterzijde wordt weergegeven.

     

Update: 5 CEDIS munt + aangepaste oplage

Er is een bijzonder interessant gegeven aan deze munt. De nominale waarde van 100 CEDIS waar deze Leopard munt van de Scottsdale Mint over beschikt zorgt er voor dat deze hoger ligt dan de werkelijke zilverwaarde van de munt. Dat is opvallend en was blijkbaar voldoende reden om de oplage terug te schroeven van 50.000 naar slechts 5.000 exemplaren. Dit opent uiteraard zeer interessante perspectieven voor stackers en verzamelaars die nog enkele exemplaren weten te bemachtigen.

Om de lijn niet meteen tekort te doen heeft de Scottsdale Mint er ook meteen voor gekozen om ze opnieuw uit te brengen, maar deze keer met een nominale waarde van amper 5 CEDIS. De oplage van deze munt zal wel degelijk 50.000 exemplaren zijn.

Dat er een fout is gemaakt door het munthuis is inmiddels wel duidelijk. De geschiedenis heeft ons bovendien geleerd dat dergelijke munten na verloop van tijd nagenoeg altijd een mooie meerwaarde creëren. Wie deze nieuwe reeks van de Scottsdale Mint wil volgen en bovendien ook nog eens een mooie investering wenst te overwegen doet er beslist goed aan om enkele strips van de 100 CEDIS uitvoering in huis te halen. Ook deze 5 CEDIS munt is het overwegen bovendien meer dan waard. De munt ziet er namelijk werkelijk prachtig uit.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *