Press "Enter" to skip to content

Scottsdale Mint lanceert derde munt in Gorilla reeks

Ondanks het feit dat de Scottsdale Mint recent heeft uitgepakt met enkele nieuwe reeksen waardoor de nu reeds warm onthaalde 100 & 5 Cedis Luipaard munten blijft ze trouw aan de Gorilla reeks. De eerste munt in deze serie verscheen in het jaar 2015 en had een oplage van 50.000 exemplaren. De populariteit van de munt zorgde er voor dat de daarop volgende versie die in 2016 verscheen een oplage kreeg van 75.000 stuks. Voor de nieuwe munt van dit jaar werd de oplage niet verder verhoogd. De munt wordt uitgebracht voor de Democratische Republiek Congo.

Zoals ook bij de voorgaande munten uit deze serie het geval was is op de achterzijde van de munt het nationaal symbool van Congo terug te vinden. Ook de nominale waarde van de munt, namelijk 5.000 Francs CFA is hier op terug te vinden. Op de voorkant van de munt vinden we (hoe kan het ook anders) een imposante gorilla terug die zich in zijn natuurlijke omgeving bevindt. De open mond waar het dier over beschikt maakt de dominantie duidelijk.

      

De nieuwe munt uit deze reeks van de Scottsdale Mint lijkt er op het eerste zicht terug prachtig uit te zien, maar toch leunt het design er van vrij dicht aan tegen deze van de versie van vorig jaar. We hopen dat de serie haar goede werk verder zet en in het komende jaar misschien toch eens uitpakt met een enigszins verschillend design.

Net zoals voorgaande jaren het geval was is de zuiverheid van deze munt 0.999 zilver. De munt wordt telkens geleverd in een capsule en een strip bestaat uit 5 munten. De premium die je moet betalen voor deze munt ligt dan misschien iets hoger in vergelijking met andere bullion munten, maar gezien de beperkte oplage en de verpakking is deze beslist niet overdreven.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *