Press "Enter" to skip to content

Pobjoy Mint lanceert ‘Queen Elizabeth II Sapphire Coronation: The Lion and The Unicorn – 2018’

De populaire Pobjoy Mint heeft een nieuwe munt gelanceerd genaamd ‘Queen Elizabeth II Sapphire Coronation: The Lion and The Unicorn – 2018’. De munt is uitgegeven in drie verschillende versies en beschikt over een design die is gebaseerd op de persoonlijke uitnodiging die  door Prins Charles werd  gemaakt ten tijde van de kroning van zijn moeder. Volgens de Pobjoy Mint is dit een waardevolle aanvulling voor ieders ‘Royal Collection’. Het moet gezegd dat de munt inderdaad over een prachtig design beschikt. Voor de gouden uitvoering werd evenwel gekozen voor een 1/25 OZ exemplaren welke het toch wel bijzonder lastig maakt om de details nog goed te kunnen waarnemen. Bovendien vinden we het prijskaartje van £135.00 wat aan de hoge kant. De prijs voor de Proof Sterling Silver Coin bedraagt £41.63 terwijl de Cupro Nickel uitvoering kan worden aangekocht voor een prijskaartje van £12,46.

  • Proof Sterling Silver Coin
  • Proof Fine 1/25 OZ Gold Coin
  • Uncirculated Cupro Nickel Coin

Op de achterkant van de munt is een mooi design terug te vinden van een leeuw en een eenhoorn. Zij vertegenwoordigen het Verenigd Koninkrijk en haar ‘Royals’. De inspiratie voor het design komt uit een hand-getekende persoonlijke uitnodiging van Prins Charles voor de kroning van zijn moeder. Op de uitnodiging waren deze machtige beesten immers eveneens terug te vinden. Op de munt zijn buiten de twee dieren ook nog een Scottish Thistle, een Welsh Daffodil en een Northern Irish Shamrock terug te vinden. De woorden “1953 – H.M Queen Elizabeth II – 2018” zijn in een cirkel rond het design  geplaatst. Op de voorkant van de munt staat zoals vertrouwd het exclusieve Pobjoy Mint design van Hare Majesteit Queen Elizabeth II.

Elke munt die wordt uitgegeven beschikt over een gelimiteerde oplage. Van de Proof Sterling Silver Coin zijn 2.000 exemplaren gemaakt. De 1/25 OZ gold coin kent een oplage van 750 stuks en van de Cupro Nick Coin worden er 10.000 uitgegeven. De munten zijn vanaf nu te koop via de webshop van de Pobjoy Mint.