Press "Enter" to skip to content

Nieuwe Perth Mint Lunar II munten binnen enkele dagen verkrijgbaar

De maand september ziet elk jaar opnieuw de release van de nieuwe Lunar coins van de Australische Perth Mint en uiteraard is dat dit jaar niet anders. In opvolging van de ‘Year of the Dog’ is met het jaar 2019 het ‘Year of the Pig’ aangebroken. Zoals we van de Perth Mint gewend zijn worden er ook voor 2019 weer twee verschillende designs voorgesteld. Enerzijds is er de reeks  met zilveren Lunar II munten, maar daarnaast is er ook de gouden set die toch weer net wat meer in het oog springt in vergelijking met de zilveren variant.

In eerste instantie is er natuurlijk de zilveren reeks van de Lunar II 2019 Year of the Pig. Deze bestaat terug uit munten van 1/2 OZ, 1 OZ, 2 OZ, 5 OZ, 10 OZ evenals 1 KG & 10 KG. Op moment van schrijven is bekend dat de 10 KG munten een oplage zullen hebben van 100 exemplaren. Voor de 1 OZ versie geldt een oplage van 300.000 stuks.

Buiten de zilveren range zijn er uiteraard ook nog de gouden coins die deel uitmaken van de Lunar II Year of the Pig reeks. Ook deze verkrijgbaar in verschillende versies. Hierbij ontbreekt (uiteraard) een 10 KG versie waardoor de grootste uitvoering er één is van 1 KG. Bovendien zal er ook geen 5 OZ uitvoering verschijnen. Dit betekent dat de gouden coins verkrijgbaar zijn in 1 KG, 10 OZ, 2 OZ, 1 OZ (met een oplage van 30.000 stuks), 1/2 OZ, 1/4 OZ, 1/10 OZ evenals 1/20 OZ.

De Lunar II reeks van de Perth Mint kan nog steeds rekenen op een zeer aanzienlijke populariteit. Heel wat stackers en verzamelaars staan dan ook reeds vol ongevuld te wachten om deze nieuwe Lunar coins aan hun collectie toe te kunnen voegen. Daarvoor hoef je overigens niet zo lang meer te wachten. De algemene verwachting is namelijk dat deze munten vanaf 10 september verkrijgbaar zullen zijn bij de betere bullion dealers.