Press "Enter" to skip to content

Highland Mint lanceert vijfde munt in Tokelau reeks

Het tropische en tot Nieuw-Zeeland behorende ‘Tokelau’ mag dan wel klein zijn en bij veel mensen wellicht geen belletje doen rinkelen, toch zorgt dit er niet voor dat ze haar stempel niet weet te drukken binnen de wereld van de bullion munten. Sterker nog, het gebied beschikt over een 12-delige reeks waarvan nu door de Highland Mint het vijfde deel is gelanceerd. Het is de luipaardhaai die het onderwerp vormt voor deze vijfde munt in de serie.

De Tokelau reeks die wordt geproduceerd door de Highland Mint legt de focus voor deze serie bij vissen. De vier eerdere uitgaven kenmerkten zich dan ook respectievelijk door het design van een tonijn, een zogenaamde Sailfish, de grote witte haai en de Barracuda. Nu is het dus de beurt aan de luipaardhaai met traditioneel het portret van Koning Elizabeth II op de voorkant van de munt. Er kan net zoals elk jaar het geval is worden vastgesteld dat ook de 2018 versie terug verkrijgbaar zal zijn tegen een vrij scherpe prijs (met de huidige spot prijs ligt de kost ergens rond de 18 euro) en dat ondanks een beperkte oplage van 250.000 munten.

De nieuwe ‘2018 1 oz Tokelau Silver Leopard Shark’ zilveren munt is in principe vanaf nu verkrijgbaar bij de betere bullion dealers.