Press "Enter" to skip to content

Eerste ‘Silver Swan’ munt in 2017

De Perth Mint lanceert in 2017 een compleet nieuwe zilveren munt. Het gaat deze keer om de ‘Silver Swan’. De eerste editie van deze munt beschikt over een oplage van amper 25.000 exemplaren. Algemeen wordt aangenomen dat het hierbij gaat om een compleet nieuwe lijn die jaarlijks zal verschijnen. Dit maakt ze vergelijkbaar met de Koala en de Kookaburra lijnen. Ook deze beide series worden uitgegeven door de Perth Mint.

De voorkant van de munt toont een prachtige zwaan die zich op het wateroppervlak bevindt. Het water loopt onderaan door helemaal tot aan de rand van de munt. Uiteraard wordt op de voorkant ook de naam van de munt weergegeven, namelijk ‘The 1OZ 9999 Australian Silver Swan’. Ook het teken van de Perth Mint, de “P” is uiteraard aanwezig. Op de achterkant van de munt wordt traditioneel het portret geplaatst van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II.

     

Analyse van de eerste Silver Swan munt

Het feit dat deze munt de eerste wordt in een compleet nieuwe reeks van de Perth Mint is reeds voldoende om de aandacht van verzamelaars aan te trekken. Dat is echter niet alles. Met een oplage van amper 25.000 exemplaren is de editie echt zeer beperkt. Het potentieel voor deze munt is dan ook aanzienlijk. Veel zal uiteraard afhangen van de wijze hoe de serie zich zal ontwikkelen, maar dat de eerste munt een zeer aantrekkelijk exemplaar is mag duidelijk zijn.

Silver Swan wereldwijd uitverkocht in 2 dagen

Inmiddels is bekend geworden dat de eerste editie van de Silver Swan munt van de Perth Mint binnen 2 dagen volledig was uitverkocht bij de mint. Dit betekent dat de interesse voor deze munt (zoals verwacht) enorm groot is. Wil je ze dus nog tegen een scherpe prijs aan je collectie toevoegen? Dan is het aan te raden om daar niet te lang meer mee te wachten!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *