Press "Enter" to skip to content

De New Zealand Mint brengt zilveren Toy Story munt uit

                         

De New Zealand Mint heeft er voor gekozen om haar Disney collectie uit te breiden met een nieuwe zilveren Toy Story munt. Deze film was één van de meest baanbrekende in de geschiedenis van Disney. Inmiddels verschenen er van deze film twee sequels met een derde die onderweg is. De algemene verwachting is dat deze munt behoorlijk populair zal zijn. Bovendien zou het zomaar mogelijk kunnen zijn dat deze Toy Story zilveren munt de eerste wordt in een compleet nieuwe reeks.

Wat het design betreft voor de eerste munt werd er gekozen voor Woody, één van de twee hoofdpersonages uit de Toy Story film. Omdat het design eenzijdig op dit personage is gericht vermoeden we sterk dat er minimaal een tweede munt met Buzz Lightyear in de hoofdrol zal worden uitgebracht. Het design van de munt is prachtig afgewerkt in kleur en uiteraard komt ze in een mooie box vergezeld van een certificaat van authenticiteit.

Deze Toy Story zilveren munt van de New Zealand Mint wordt uitgegeven voor het eiland Niue wat er voor zorgt dat het design op de voorkant van de munt zich uiteraard kenmerkt door het Ian Rank Broadley ontwerp van Koningin Elizabeth II. De munt beschikt over een proof afwerking en heeft een gelimiteerde oplage van 10.000 exemplaren. Ondanks het feit dat deze oplage in lijn ligt met de andere uitgaven in de Disney en Star Wars collectie van de New Zealand Mint blijven we wel van mening dat ze voor uitgaven als deze wat aan de hoge kant is. Toch, voor de fans van Disney of de Toy Story film(s) is dit uiteraard een zeer interessante uitgave!

Deze munt is vanaf nu verkrijgbaar en heeft op moment van schrijven een kostprijs van zo’n 66 à 67 euro.