Press "Enter" to skip to content

China Kiangnan Dragon Dollar Restrike bijzonder populair

Recent zagen we met de lancering van de ‘China Kiangnan Dragon Dollar Restrike’ de eerste munt in een volledig nieuwe en toch wel zeer interessante serie. De reeks noemt ‘China’s Most Valuable Vintage Coin Series’ en zal in totaal bestaan uit 8 munten. De eerste munt die werd uitgegeven in de serie is meteen een toppertje van formaat. De ‘Kiangnan 7 Mace 2 Candareens’ munt is op moment van schrijven dan ook één van de meest gezochte Chinese munten. De restrike die dit jaar op de markt verscheen maakt het mogelijk voor verzamelaars om dit prachtige design toch aan hun collectie toe te voegen.

Meteen van bij de lancering werd het duidelijk dat de munt bijzonder werd gewaardeerd onder verzamelaars. De premium die in rekening werd gebracht bij verschillende dealers ging dan ook erg snel omhoog. Vandaag is de munt terug in stock bij Goldsilver.be waar de premium eveneens in slechts een paar weken tijd is gestegen van 23,30 tot 33,30 euro. Goldsilver.be is op moment van schrijven één van de weinige dealers die de munt nog nieuw kan leveren. Wie ze nog wil toevoegen aan zijn of haar collectie moet dan ook waarschijnlijk snel zijn. De beschikbaarheid van deze munt is beperkt en verwacht wordt dat de nog beschikbare exemplaren ook tegen deze premium vrij snel verkocht zullen zijn.

De ‘China Kiangnan Dragon Dollar Restrike’ beschikt over een oplage van slechts 5.000 exemplaren. Niet alleen het iconische karakter van de munt, maar ook het feit dat ze de eerste is van een compleet nieuwe reeks biedt natuurlijk heel wat perspectieven voor de toekomst. Wil je deze munt dus met andere woorden nog toe kunnen voegen aan je collectie? Dan is snel zijn wellicht de boodschap!