Press "Enter" to skip to content

Munten Series

Munthuizen kunnen er voor kiezen om gewoon losse munten op de markt te lanceren, maar men kan er ook voor kiezen om uit te pakken met een volledige serie. Dergelijke series kunnen vaak op extra aandacht van verzamelaars rekenen. Er zijn door de jaren heen van de belangrijkste munten reeksen dan ook prachtige verzamelboxen verschenen die een collectie nog meer uitstraling kunnen geven. Of je nu een stacker of een verzamelaar bent, wij stellen de verschillende munten series die door de diverse munthuizen door de jaren heen zijn uitgebracht graag uitgebreid aan je voor.

Munten Series ‘Australian Perth Mint’:

De Australian Perth Mint wordt aanzien als één van de meest interessante munthuizen in de wereld voor verzamelaars en stackers van zilveren en gouden munten. Dit heeft alles te maken met het feit dat de Perth Mint over een goede reputatie beschikt op vlak van kwaliteit en regelmatig uitpakt met zeer interessante en mooie series. Wij hebben de verschillende munten series die zijn uitgegeven door de Australian Perth Mint alvast even voor jou op een rijtje gezet:

Munten Series ‘The Royal Mint’:

De Royal Mint kan onder Europese verzamelaars en stackers rekenen op een zeer aanzienlijke populariteit. Deze is voor een groot deel te danken aan de Britannia evenals de Sovereign munten die ze jaarlijks uitgeeft. In 2016 nam de populariteit van de Royal Mint extra toe omdat ze uitpakte met een compleet nieuwe reeks die echt bijzonder aantrekkelijk is. Het gaat hierbij uiteraard om de zogenaamde ‘Queen’s Beasts’. De eerste munt in deze nieuwe reeks die verscheen was ‘The Lion of England’ welke meteen kon rekenen op een zeer aanzienlijke populariteit. Net als de Australische Perth Mint brengt ook The Royal Mint jaarlijks een Lunar reeks uit. Het moet echter gezegd dat deze in vergelijking met de Australische variant een stuk minder populair is. De munten series van The Royal Mint zijn: