Press "Enter" to skip to content

The Sovereign 2017 Strike on the Day Anniversary Piece

In 2017 vieren we de verjaardag van de ‘moderne Sovereign’ munt. Deze prachtige, gouden munt beschikt dan ook reeds over een zeer rijke historie. De prestigieuze reputatie van de Sovereign munt is deels te danken aan het feit dat ze vaak wordt geslagen op een belangrijke dag. Om deze belangrijke verjaardag te vieren werd er voor gekozen om op 1 juli 2017, precies 200 jaar na de lancering van de moderne Sovereign in 1817 The Sovereign 2017 Strike on the Day Anniversary Piece uit te brengen.

Deze editie, welke in tegenstelling tot wat je misschien had verwacht, geen proof, maar wel een BU munt betreft is de enige in z’n soort die over een ‘garter reverse with a plain edge’ beschikt. Dit interessante feit is niet de enige reden waarom deze The Sovereign 2017 Strike on the Day Anniversary Piece zo interessant is. Ze heeft namelijk ook een mintage van amper 1.817 exemplaren, uiteraard ook verwijzend naar de datum van de herinvoering van de Sovereign.

Zoals je van de bijzondere (proof) Sovereign uitvoeringen gewend bent komt ook deze speciale munt in een mooie, glossy box voorzien van een certificaat. De munt zelf bevindt zich in de typische Royal Mint capsule. Ondanks het feit dat dit niet de enige, bijzondere uitgave is van de 2017 Sovereign moet het gezegd dat we ook van deze erg enthousiast worden. We verwachten dan ook dat deze na verloop van tijd, in het bijzonder omwille van de beperkte oplage zeer gewild zal zijn onder Sovereign verzamelaars die nu de boot hebben gemist.

Details van The Sovereign 2017 Strike on the Day Anniversary Piece:

  • De enige Sovereign die beschikt over een garter reverse met een plain edge.
  • Een strikt gelimiteerde oplage van slechts 1.817 exemplaren.
  • Brilliant Uncirculated standard.
  • Munt geslagen op 1 juli 2017.
  • Komt in een prachtige box met certificaat.