Press "Enter" to skip to content

Boeken

Het verzamelen van munten is één van de oudste hobby’s die er bestaan. Sinds jaar en dag zijn grote groepen mensen verspreid over de wereld dan ook bezig met het aanleggen van een leuke verzameling. Net omwille van deze enorme interesse hebben verschillende experts er door de jaren heen voor gekozen om hun expertise neer te pennen in een boek. Het resultaat is een indrukwekkend aanbod van zeer interessante naslagwerken die ook voor jou de moeite waard kunnen zijn. Omwille van deze reden hebben we op deze pagina een overzicht gemaakt van alle boeken over munten die voor jou als verzamelaar (en eventueel zelfs voor de stackers) een aanrader kunnen zijn.

The Gold Sovereign – 2017 New Edition

In 2017 verscheen een nieuwe versie van het bijzonder gewaardeerde boek over de Sovereign munten die werd geschreven door Michael A. Marsh. Het boek is uitgebracht door Token Publishing en werd voorzien van een stevige update in vergelijking met het origineel. De update omvat uiteraard de vermelding van de moderne Sovereign munten, maar daarnaast worden voor het eerst ook de 1/4 Sovereigns vermeld. Het boek beschikt over een hard cover en wordt geleverd samen met een interessante prijsgids. Dit maakt dit boek uiteraard een absolute must voor elke zichzelf respecterende Sovereign verzamelaar. The Gold Sovereign – 2017 New Edition is onder meer verkrijgbaar bij Chards. Ze kan worden aangekocht voor een kostprijs van £31 excl. verzending.


Britannia: Icon on the Coin Book

De Britannia munt is één van ‘s werelds populairste bullion munten. In het bijzonder in het Verenigd Koninkrijk is deze munt bijzonder gegeerd onder verzamelaars. Voor deze mensen is er nu het ‘Britannia: Icon on the Coin Book’. Waarschijnlijk is dit het meest complete naslagwerk met betrekking tot deze bijzondere munt. Het feit dat het gaat om een publicatie van het The Royal Mint Museum zorgt er bovendien voor dat de kwaliteit van de content absoluut is gegarandeerd. De illustraties in het boek komen van de hand van de gerespecteerde illustratrice Katharine Eustace. Voor elke verzamelaar of iedereen die geïnteresseerd is in de Britannia munten is dit boek een absolute aanrader. Britannia: Icon of the Coin Book is verkrijgbaar in de shop van The Royal Mint voor een prijs van £35 excl. verzending.


Gold and Silver Panda Coin Buyer’s Guide

We overdrijven niet wanneer we zeggen dat de Panda munten door de jaren heen zijn uitgegroeid tot enkele van de populairste munten op de markt. Er zijn dan ook bijzonder veel verzamelaars die een ronduit indrukwekkende collectie hebben weten samen te stellen. Zowel voor beginnende als voor de meer ervaren panda munten  verzamelaars kan het de moeite waard zijn om deze ‘Gold and Silver Panda Coin Buyer’s Guide’ in huis te halen. Deze gids staat bekend als de enige, echte panda bijbel en die reputatie heeft ze absoluut niet gestolen. Ze bevat dan ook niet alleen heel wat interessante en eigenlijk cruciale informatie voor panda munten verzamelaars. Op moment van schrijven is de gids reeds aan haar derde editie toe waardoor ze een periode bestrijkt van 1982 tot aan het jaar 2017. Behoorlijk indrukwekkend toch! De Gold and Silver Panda Coin Buyer’s Guide is verkrijgbaar voor een prijs van 53,88 Amerikaanse dollar via deze link.