Press "Enter" to skip to content

Munten kopen en verkopen bij Catawiki

We hebben van heel veel mensen sinds de lancering van Goudenzilverblog.com de vraag gekregen waar je nu het best munten kan kopen en verkopen. Er bestaan uiteraard heel wat verschillende kanalen die dit mogelijk maken, maar op deze pagina willen we graag toch één van de interessantste aan je voorstellen. Elke dag opnieuw pakt het online veilingplatform Catawiki namelijk uit met een ‘bullion veiling’. Professionele en particuliere verkopers van over heel Europa bieden hier de meest uiteenlopende munten in aan. Het feit dat er geen vastgesteld prijzen worden gehanteerd en het gaat om een veiling (al dan niet met een reserve) zorgt er voor dat je hier wel nog eens interessante koopjes kan doen. Bovendien is het monitoren van de veilingresultaten bij Catawiki altijd de moeite waard om je een beeld te kunnen vormen van de gangbare, actuele prijzen die voor bepaalde munten worden geboden. Wil jij ook graag munten kopen en verkopen via een betrouwbaar online veilingplatform? In dat geval laten we je op deze pagina graag kennismaken met Catawiki!

Welke voordelen brengt munten kopen en verkopen bij Catawiki met zich mee?

De populariteit van Catawiki is ronduit indrukwekkend te noemen. Dit is voor een groot deel te wijten aan de zeer interessante voordelen die munten kopen en verkopen bij Catawiki met zich meebrengt. Welke voordelen dit precies zijn hebben we voor jou alvast even in een interessant overzicht geplaatst:

  • Het veiling principe zorgt er voor dat je als potentiële koper bepaalde pareltjes kan kopen tegen een zelden geziene prijs;
  • Het monitoren van de veilingprijzen geeft je een goede indruk van de waarde van de stukken uit jouw verzameling;
  • Door de splitsing van de veilingkosten tussen de koper (9 procent) en de verkoper (12,5 procent exclusief BTW) blijft kopen en verkopen via Catawiki betaalbaar;
  • Het aanbod aan muntenveilingen is bijzonder indrukwekkend en biedt voor iedereen wat wils;

Zijn er ook nadelen verbonden aan het kopen en verkopen van munten via Catawiki?

In principe zijn er geen concrete nadelen verbonden aan het kopen en verkopen van munten via Catawiki. Dit online veilingplatform heeft namelijk bewezen zeer betrouwbaar te zijn. Bovendien is er een goed feedback systeem voor handen welke er voor zorgt dat potentiële kopers een goede indruk krijgen van de betrouwbaarheid van de partij waarbij ze bijvoorbeeld een munt wensen aan te kopen. Hou er daarnaast wel rekening mee dat het meebieden op een veiling verslavend kan zijn en stimulerend kan werken. Weet daarom altijd wat de waarde is van de munt waarop je aan het bieden bent en biedt niet teveel. Wanneer je munten te duur aankoopt is de kans bijzonder groot dat je er nooit ook maar enige winst op zal kunnen maken bij verkoop.

Wat zijn de kosten die Catawiki in rekening brengt?

Je dient er als potentiële koper van (bullion) munten bij Catawiki wel rekening mee te houden dat er een bepaalde veilingkost in rekening wordt gebracht. Het betreft hier een kost van 9 procent die wordt aangerekend op het winnende bedrag van de veiling. Bovendien zijn er uiteraard ook nog de verzendkosten die bij het totale bedrag worden aangerekend. Het moet evenwel gezegd dat er heel wat (internationale) aanbieders van munten op Catawiki actief zijn die zeer beperkte verzendkosten hanteren. Dit kan er zomaar voor zorgen dat je verschillende munten bij Catawiki kan winnen zonder dat je daarvoor de standaard kostprijs bij de verschillende dealers moet betalen. Deze kosten in je achterhoofd houden is uiteraard wel een absolute must.

Munten kopen en verkopen via Catawiki? Zeker de moeite waard!

Ben je op zoek naar een zeldzame Sovereign munt? Heb je de boot gemist van een recente proof uitgave en wil je deze alsnog tegen een degelijke prijs kunnen aankopen? Of misschien wil je wel gewoon je stack uitbreiden met een aantal goedkope nieuwe zilveren bullion munten? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden wanneer je er voor kiest om je te registreren bij Catawiki. Zou jij ook graag de actuele munten veilingen willen volgen via Catawiki of wil je graag zelf een deel van je collectie verkopen? Meldt je dan meteen aan bij Catawiki door gebruik te maken van één van de volgende links: