Press "Enter" to skip to content

3 leuke en lekker goedkope zilveren bullion munten

Wanneer je er voor kiest om te investeren in zilveren munten zal je voor jezelf moeten uitmaken welk doel je hiermee nu precies voor ogen houdt. Speculeer je bijvoorbeeld louter en alleen op een stijging van de zilverprijs of wil je dat de stukken die je koopt ook een bepaalde verzamelwaarde (kunnen) hebben? Ondanks het feit dat het één het ander in de praktijk eigenlijk niet hoeft uit te sluiten zijn de zogenaamde ‘stackers’ vooral op zoek naar de laagste prijs voor de bullion munten waarin ze willen investeren. In dat geval duiken al snel namen op zoals de Maple Leaf, de Silver Eagle en de Wiener Philharmoniker. Deze drie verschillende soorten bullion munten van respectievelijk Canada, de Verenigde Staten en Oostenrijk beschikken over een internationale reputatie en worden dan ook door nagenoeg alle dealers zowel verkocht als terug gekocht. Investeren in deze vaste waarden is dan ook interessant. Wist je echter dat er ook nog andere bullion munten bestaan met een vergelijkbare of zelfs nog goedkope prijssetting? Wij stellen er graag 3 aan je voor!

1.) De Niue 2017 Athenian Owl

Deze munt is een typisch voorbeeld van ‘you hate it or you love it’. Echter, voor het merendeel van de stackers is het design waar een munt over beschikt helemaal geen issue. Zij willen graag zoveel mogelijk zilver voor een zo laag mogelijke prijs. Wanneer dit ook geldt voor jou hebben we goed nieuws. De gemiddelde verkoopprijs van de Niue 2017 Athenian Owl ligt bij verschillende dealers namelijk onder de prijs die wordt aangerekend voor een enkele Maple Leaf of een Silver Eagle. Op moment van schrijven en met de huidige spot is de goedkoopste prijs die we voor de Athenian Owl 1 OZ zilveren bullion munt konden vinden gelegen op een aantrekkelijke 16,34 euro. Helemaal niet slecht…

2.) De 2017 Kangaroo

De Perth Mint is een bijzonder gerespecteerd munthuis. Dit is niet alleen bij verzamelaars van munten, maar ook (toegegeven misschien in ieders mindere mate) bij de gewone stackers het geval. Dit heeft veel te maken met de introductie van de speciale Kangaroo BU beleggingsmunt. De prijs van deze Australische munt ligt gemiddeld net wat hoger in vergelijking met de Athenian Owl (op moment van schrijven is de goedkoopste prijs die we konden vinden 16,43 euro), maar blijft nog steeds zeker interessant voor degene die gewoon wil investeren in een goedkope, kwalitatieve, zilveren munt. Deze Australische Kangaroo BU munt is wat ons betreft het ontdekken dan ook zeker meer dan waard!

3.) De Armenia Noah’s Ark

De derde en laatste munt die we graag aan je willen voorstellen is voor ons veruit de mooiste van de bekendste bullion coins die er op de markt zijn terug te vinden. De Noah’s Ark van Armenië beschikt niet alleen over een zeer mooi design, daarnaast is de kwaliteit er ook nog eens één om duimen en vingers van af te likken. Ze is helaas wel de duurste van de drie uit dit rijtje en de prijs ligt gemiddeld nog net wat hoger dan deze van de Wiener Philparmoniker, maar met een kostprijs op dit ogenblik en met de spot op moment van schrijven van 16,56 euro is ze absoluut het overwegen meer dan waard.